Si të rregulloni një spërkatës me ndikim

Kokat e spërkatësve me ndikim ulen në një kushinetë rrotulluese, e cila u lejon atyre të lëvizin ndërsa uji rrjedh nëpër ta për mbulimin e plotë të 360 shkallëve. Nëse doni të shkulni sistemin tuaj spërkatës të ndikimit për të ndryshuar presionin, modelin e llakut ose harkun e ujit, ekzistojnë disa mënyra se si të mund të shkoni për të. Zgjidhja më e thjeshtë është të kontrolloni rrjedhën e ujit në burimin e tij. Ju gjithashtu mund të rregulloni pjesët e ndryshme të kokës, si pinin e difuzorit, kollonat e lëvizjes dhe mburojën e defektorit, për të marrë vetëm forcën dhe trajektoren e duhur.

Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës

Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Rregulloni rrjedhën e ujit në burim. Mënyra më e thjeshtë për të ndryshuar sasinë e ujit që del nga spërkatësi juaj i ndikimit është të shtrëngoni (në drejtim të akrepave të orës) ose të liroj (kundër akrepave të sahatit) rubinetin e zorrës ku është i fiksuar. Hapja e rubinetit për të rritur rrjedhën e ujit do të rrisë fuqinë dhe mbulimin e rrjedhës, ndërsa zvogëlimi i rrjedhës do të kufizojë mbulimin e spërkatës në një zonë më të vogël. [1]
 • Përdorni një rrjedhë më të ulët të ujit kur doni të shmangni dëmtimin e bimëve delikate, si lule dhe shkurre me gjethe, me një shpërthim të fuqishëm.
Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Ndryshoni pozicionin e kunjit të difuzionit. Pika e difuzorit është një vidhë e madhe e ankoruar në bazën e kokës së spërkatësit. Nëse dëshironi të ulni distancën që mbulon spërkatësi juaj, vidhosni pinin në një drejtim të akrepave të orës derisa të ulet mbi grykën e ujit. Për një rrymë më të përqendruar që do të shkojë më tej, zhvendosni pinin gjatë gjithë rrugës ose hiqeni tërësisht. [2]
 • Kur futet, kunjja e difuzionit shpërthen rrjedhën, duke e bërë atë të fiket në një llak ose mjegull delikate. [3] X Burimi i hulumtimit
 • Sa më tej projektet e pinit gjatë hapjes, llak më i shkurtër dhe më i gjerë do të jetë.
Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Ngrini ose ulni mburojën e defektorit. Rrotullojeni sheshin e sheshtë metalik të ngjitur në trupin e kokës së spërkatës (vetëm përkrah pinjës së difuzionit) lart ose poshtë. Kur rryma godet mburojën e deflektorit të rrëzuar, ajo do të ridrejtohet në një hark më të ulët të përsosur për të ujitur bimët aty pranë dhe copëzat e barit. [4]
 • Nëse po përpiqeni të ujisni nga njëra skaj i lëndinës ose kopshtit tuaj në tjetrin, mbajini mburojën mbrojtëse. Kjo do të lejojë që rryma të udhëtojë në një hark më të lartë dhe të mbulojë distanca më të gjata.
Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Përdorni kollonat e fërkimit për të ndryshuar modelin e llakit. Kthesat e kapëseve metalike që mbështjellin rreth bazës së kokës së spërkatës në pozicione të ndryshme për të përcaktuar lëvizjen e kokës së spërkatës. Sa më afër janë jakat, aq më e ngushtë është rrezja e ujitjes. [5]
 • Ndërsa spërkatësi kthehet, pjesa metalike me tel në bazën e kokës, e njohur si kunja e udhëtimit, do të dalë kundër kapësave të jakës, duke bërë që spërkatësi të kthejë drejtim.
 • Sigurohuni që pin-i i udhëtimit të mbetet brenda intervalit që dëshironi të vendosni për spërkatësin. Në atë mënyrë ju mund të ujisni kaçubat e trëndafilave jashtë shtëpisë tuaj pa dush verandën e përparme ose derën e garazhit.
Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Rrokullisni kutinë e udhëtimit për mbulim të plotë 360 shkallë. Nëse dëshironi që spërkatësi të rrotullohet gjatë gjithë rrugës, thjesht ngrini kunjin e udhëtimit derisa të mbështetet në kokën e spërkatësit. Pastaj do të jetë në gjendje të dërgojë ujë në një lëvizje të qetë, radiale. [6]
 • Marrja e makinës së udhëtimit nga rruga mund të jetë e dobishme nëse sistemi juaj spërkatës është i vendosur në qendër të zonës ku jeni duke ujitur.
Përcaktimi i rregullimit të mbulimit tuaj spërkatës
Rregulloni numrin e kontrollit të distancës. Disa modele spërkatës me ndikim kanë një dial të veçantë që lejon përdoruesit të vendosin me dorë distancën e dëshiruar të llakit. Nëse spërkatësi juaj ka një nga këto thirrje, duke e kthyer atë në të majtë do të zvogëlojë forcën e rrjedhës, ndërsa duke e kthyer atë në të djathtë do ta shtypni atë për ta dërguar më tej. [7]
 • Distancat e përafërta duhet të etiketohen qartë në këmbë ose në metra, duke e bërë të lehtë për të marrë vetëm mbulimin e duhur.
 • Duke supozuar se spërkatësi juaj i ndikimit nuk ka një tel kontrolli nga distanca, do të merrni llakun më të mirë me porosi duke ndërhyrë në presionin e ujit, pinin e difuzionit dhe mburojën e defektit.

Zgjedhja dhe ruajtja e rregullimit të duhur

Zgjedhja dhe ruajtja e rregullimit të duhur
Sigurohuni që po përdorni një burim uji me një presion të paktën 15 psi. Presionet e ulëta të ujit nuk do të kenë forcën e nevojshme për të bërë efektive një sistem spërkatës ndikimi. Nëse spërkatësit tuaj po bien shkurt ose nuk duket se po nxjerrin ujë me një ritëm shumë të lartë, mund të jeni më mirë me një metodë tjetër të ujitjes. [8]
 • Ju mund të zbuloni se me sa psi jeni duke punuar duke thirrur ofruesin tuaj lokal të ujit ose duke përdorur një matës presioni që përshtatet në fund të një gete standarde të kopshtit.
 • Shumica e zonave të banuara kanë një presion mesatar ujor diku midis 40-60 psi. Sidoqoftë, juaji mund të jetë më i ulët nëse merrni ujin tuaj nga një pompë ose një pus. [9] X Burimi i hulumtimit
Zgjedhja dhe ruajtja e rregullimit të duhur
Zgjidhni kokën e duhur të spërkatësit. Kokat e spërkatësve me ndikim zakonisht shiten në një çift të materialeve të ndryshme — plastike dhe metalike. Kokat plastike janë të lehta, duke i bërë ato më të lehta për t'u kthyer me një rrjedhë konservative të ujit me rreth 20-40 psi. Ndërsa ato kanë tendencë të jenë pak më të shtrenjta, kokat metalike do të jenë më të afta të përballojnë presionin e presioneve më të larta. [10]
 • Kokat e spërkatësve metalikë janë gjithashtu më të qëndrueshëm, do të thotë se ato do të zgjasin më shumë dhe do të përjetojnë më pak çështje. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Nëse nuk jeni të sigurt se cili lloj koka do të funksionojë më mirë për shtëpinë tuaj, këshillohuni me një përmirësues të shtëpisë ose një ekspert të kopshtarisë ndërsa jeni duke bërë blerje për një sistem spërkatësish ndikimi.
Zgjedhja dhe ruajtja e rregullimit të duhur
Pastroni spërkatësin tuaj periodikisht. Një spërkatës i ri që ka ndaluar së kryeri me standardin e tij të zakonshëm, thjesht mund të ketë nevojë për një pastrim të mirë. Hiqeni kokën e spërkatësit nga baza dhe çmontoni atë për të fituar hyrjen në grykë dhe kushineta të kthyeshme. Pastroni butësisht secilën pjesë me ujë të nxehtë dhe një furçë shishe për të hequr mbeturinat ose grumbullimin e mineraleve që mund të pengojnë lëvizjen e spërkatësit. [12]
 • Simptomat e zakonshme të një spërkatësi të ndyrë përfshijnë një rrjedhë të dobët me presion normal të ujit, duke u kthyer në njërën anë dhe duke ndaluar, dhe duke mos rrotulluar fare.
 • Një përzierje e uthullit dhe ujit të ngrohtë mund të prerë nëpër depozita të rënda minerale dhe sedimentesh që janë grumbulluar brenda kokës së spërkatësit. [13] X Burimi i hulumtimit
Pasi të keni marrë kokën tuaj spërkatëse me ndikim, vendosni mënyrën si e dëshironi, bëni një fotografi ose shkruani cilësimet individuale, në mënyrë që të kujtoni se ku duhet të jenë për të ujitur secilën pjesë të pronës tuaj.
Lëvizja prapa dhe me radhë e një spërkatësi me ndikim zakonisht rezulton në mbulim më të barabartë në zona të mëdha. Kjo mund të jetë një plus i madh nëse doni të rrëzoni faturën tuaj të shërbimeve ose po përpiqeni t'i mbani bimët të gjalla në një klimë të nxehtë dhe të thatë.
Zëvendësimi i pjesëve të dëmtuara ose të zhvendosura sapo t'i zbuloni ato për t'i mbajtur spërkatësët tuaj të punojnë në mënyrë efektive.
communitybaptistkenosha.org © 2021