Si të varni fotografitë në një mur betoni

Muret e betonit janë bërë gjithnjë e më të popullarizuara gjatë dekadës së fundit për qëndrueshmërinë dhe pamjen moderne. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre, mund të jetë e vështirë të varni fotografi mbi to. Fatmirësisht, ekzistojnë disa mënyra të ndryshme për t'i bërë ato fotografi në mur. Për objektet që peshojnë më shumë se 8 paund (3.6 kg), përdorni një stërvitje dhe spirancë. Për objektet që peshojnë më pak se 8 kile (3.6 kg), përdorni shirita ngjitës. Me pak kohë dhe durim, ju mund të varni me siguri fotografitë nga muret tuaja tërheqëse të betonit!

Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda

Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Shënoni pozicionet për vrimat për foton tuaj në murin e betonit. Në varësi të madhësisë së figurës suaj, mund t'ju duhet 1, 2, apo edhe 3 vrima për ta mbështetur atë. Në përgjithësi, ju mund të matni gjatësinë e figurës dhe të planifikoni të bëni 1 vrimë në pikën qendrore. Nëse do të përdorni më shumë se 1 vrimë, hapësirojini ato në mënyrë të barabartë përgjatë gjatësisë së figurës. [1]
 • Për fotografitë që peshojnë më pak se 50 paund (23 kg), 1 vrimë duhet të sigurojë mbështetje të mjaftueshme. Nëse peshon më shumë se kaq, konsideroni të përdorni 2 ose 3 vrima.
 • Konsideroni gjithashtu gjatësinë e figurës. Për pjesë jashtëzakonisht të gjera, ju mund të dëshironi 2 ose 3 vrima vetëm për të siguruar që fotografia nuk do të bëhet lehtësisht e shtrembër.
 • Nëse vendosni të bëni më shumë se 1 vrimë, përdorni një nivel për të siguruar që ata janë në lartësi të barabarta në mur. Nëse nuk janë kështu, fotografia juaj do të varet e shtrembër.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Vendosni shiritin ndalues ​​në stërvitjen e çekiçit tuaj në thellësinë e duhur. Kontrolloni gjatësinë e spirancës së filetuar që do të përdorni. Ajo gjatësi është thellësia minimale që duhet të jetë vrima juaj. Shmangni vendosjen e shiritit ndalues ​​shumë më larg se ajo pikë për të shmangur shpimin e panevojshëm. [2]
 • Nëse stërvitja juaj nuk ka një shirit ndalues, mund të përdorni një pjesë të shiritit maskues për të shënuar pikën e ndalimit në bitin aktual të muraturës.
 • Stërvitjet e çekiçit janë opsioni më i mirë për shpimin në beton. Ata kombinojnë goditjen e një çekiçi dhe rotacionin e një stërvitje për ta bërë shpimin pak më të lehtë. Nëse nuk keni një ose nuk mund ta merrni me qira një, një stërvitje rrotulluese gjithashtu do të funksionojë.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Mbajeni stërvitjen në të dy duart dhe vendosni këmbët tuaja me gjerësi të shpatullave larg. Qëndrimi i duhur është vërtet i rëndësishëm për sigurinë tuaj dhe për të shpuar me saktësi atë vrimë në murin e betonit. Ju duhet të jeni në gjendje të stërviteni drejt e në mur sesa në një kënd. Vendosni gjithashtu syze mbrojtëse përpara se të filloni shpimin për të mbrojtur sytë nga copat e betonit dhe pluhuri. [3]
 • Nëse vendi për vrimë është shumë i lartë që ju të arrini pa stërvitje në një kënd, përdorni një karrige shkallë ose shkallë. Vetëm sigurohuni që të jeni të sigurt dhe të kërkoni që dikush të mbajë shkallët për ju nëse keni nevojë për një stabilitet shtesë.
 • Edhe nëse vishni syze, duhet të vishni syze sigurie. Pluhuri dhe betoni mund të fluturojnë rreth buzës së syzeve tuaja dhe të dëmtojnë sytë tuaj.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Krijoni një vrimë të thellë udhëzuese prej 1⁄8 deri 1⁄4 në (0,32 deri 0,64 cm). Përdorni pak murin tuaj në vendosjen e shpejtësisë më të ulët për të krijuar vrimën udhëzuese përpara se të bëni pjesën tjetër të vrimës. Kjo do të ndihmojë në shpuarjen e jashtme të betonit të vështirë dhe do ta bëjë pjesën më të lehtë të shpimit. [4]
 • Shpejtësia e ulët në të vërtetë do t'ju japë pak më shumë kontroll për të filluar vrimën tuaj pa dëmtuar potencialisht pak stërvitjen tuaj.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Ndizni fuqinë dhe bëni vrimën tuaj në murin e betonit. Duke përdorur të njëjtin bit murature, zgjidhni vendosjen më të lartë të stërvitjes (shumica e stërvitjeve kanë vetëm 2 ose 3 cilësime) dhe shtyni direkt në vrimën e udhëzuesit. Mundohuni ta mbani stërvitjen sa më shumë që të jetë e mundur, në mënyrë që të mos shkojë në një kënd. Përdorni lëvizje të ngadalta dhe të qëndrueshme dhe vazhdoni ta shtyni stërvitjen përpara derisa të godisni shenjën e thellësisë së ndalimit. [5]
 • Nëse keni nevojë, ndaloni gjatë rrugës për të fryrë pluhurin e tepërt.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Prish pengesat në vrimë me një çekiç dhe gozhdë murature. Kjo mund të mos jetë çështje, por nëse keni ndonjë pengesë vërtet të vështirë, si një shkëmb ose gur, që nuk mund të përshkoni me forcë të rregullt, ndaloni së shpuari. Merrni një gozhdë të gjatë murature dhe çekiçin tuaj dhe pritini larg në bllokim derisa të copëtoheni në copa më të vogla. Atëherë mund të rifilloni shpimin. [6]
 • Ju ndoshta nuk do të merrni përsipër këtë çështje nëse merreni me një mur më të ri. Për muret më të vjetra të betonit nga 50 apo më shumë vite më parë, mund të keni dalë më shumë bllokime.
 • Përpjekja për të detyruar stërvitjen mund të dëmtonte vërtet murin.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Vendosni një spirancë të filetuar dhe vidhosni në vrimë. Nëse vëreni ndonjë pluhur ose zhavor, hidheni së pari në vrimë ose përdorni një kuti me ajër të kompresuar për ta pastruar atë. Ju mund të keni nevojë të godisni lehtë spirancën për ta futur plotësisht në vrimë, gjë që nuk është në rregull. Vendoseni vidhën me dorë ose përdorni një stërvitje pa tela për ta vendosur atë në vend. [7]
 • Spiranca e filetuar është jashtëzakonisht e rëndësishme për varjen e sigurt të fotografive në mur — do ta mbajë vidhosin në vend dhe do ta parandalojë që ajo të mos dalë nga pesha e figurës.
Shpimi dhe përdorimi i një spirancë të ndërprerë për fotot e rënda
Vendosni foton tuaj dhe kontrolloni nëse është në nivelin. Sapo të vendosen spiranca dhe vidhat e filetuara, ju jeni gati ta merrni atë figurë në mur! Varni atë, atëherë përdorni një nivel për t'u siguruar që është gjatë gjithë kohës. Ripozicionimi sipas nevojës, dhe kënaquni! [8]
 • Në përgjithësi, duhet të ju kërkojnë vetëm disa minuta për të shpuar në një mur betoni dhe për të varur foton tuaj.
 • Mos harroni të zbrazni mbetjet e betonit nga toka.

Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë

Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Blini shirita ngjitës që mund të mbështesin peshën e figurës suaj. Për fat të mirë, shumica e fotove nuk peshojnë një ton nëse nuk janë brenda një kornize vërtet të rëndë. Kontrolloni dyqanin tuaj të pajisjeve lokale për të blerë shirita që janë madhësia e duhur për sendin që ju duhet të varni; kufiri i peshës do të postohet qartë në paketë. [9]
 • Këto shirita janë bërë posaçërisht për varjen e fotove ose objekteve të ngjashme nga muri. Shirit normal me dy anë nuk do të funksionojë për këtë qëllime.
 • Shumica e shiritave ngjitës nuk mund të mbajnë objekte që peshojnë më shumë se 8 paund (3.6 kg). Do të ishit më së miri për të shpuar një vrimë në beton dhe duke përdorur grepa në spirancë nëse fotografia juaj peshon më shumë se kaq.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Pastroni sipërfaqen e murit me fërkim të alkoolit. Vendosni se ku doni të varni foton tuaj dhe pastroni zonat që do të kenë shirita mbi to. Kjo do të ndihmojë ngjitësin të ngjitet në mur më të sigurt. Përdorni fërkimin e alkoolit dhe një peshqir të pastër, pa garzë ose topa pambuku. [10]
 • Nëse korniza që përdorni është e ndotur ose e pluhurosur, pastroni edhe skajet e pasme të tij, në mënyrë që ngjitësi të ngjitet në të më mirë.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Siguroni shiritat ngjitës në çdo cep në pjesën e pasme të kornizës. Do markë e shiritave ngjitës ka udhëzimet e veta, prandaj sigurohuni që të lexoni paketën për t'u siguruar që jeni duke e bërë atë në mënyrë korrekte. Për shumë marka, do të ketë 2 pjesë: 1 do të ngjitet në pjesën e pasme të kornizës dhe 1 do të ngjitet në mur. Për t'i mbajtur gjërat të rreshtuara, shkoni përpara dhe "klikoni" së bashku 2 pjesët, dhe pastaj bashkëngjitni ato në pjesën e prapme të kornizës. [11]
 • Një shirit në secilin cep të kornizës do të ndihmojë që fotografia të qëndrojë në vend të sigurt, megjithëse mund të shtoni më shumë në pjesën e sipërme të kornizës nëse preferoni.
 • Madhësia e shiritit aktual nuk ka rëndësi, për aq kohë sa nuk është e dukshme nga prapa kornizës. Vetëm mos harroni të zgjidhni një shirit që mund të mbështesë peshën e figurës që dëshironi të varni.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Poziciononi figurën në mur dhe shtypni atë për 30 sekonda. Hiqeni oxhakun nga pjesa e prapme e secilës shirit, në mënyrë që ngjitësi të ekspozohet. Pastaj përdorni një nivel për të pozicionuar figurën për të siguruar që është drejt e gjithë rrugës. Sapo të dini se është në nivelin, shkoni përpara dhe shtypni figurën në mur dhe mbajeni kundër tij për 30 deri në 60 sekonda për të filluar procesin e ngjitjes. [12]
 • Shtë me të vërtetë e rëndësishme që të ndiqni udhëzimet e kohës, kështu që nëse prireni të numëroni shpejt, llogaritni në 60 sekonda në vend të 30. Ose, përdorni një kohëmatës në telefonin tuaj.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Ngrini kornizën nga poshtë në mënyrë që fasteners të zhbëhen. Pas shtypjes fillestare, mbërtheni pjesën e poshtme të kornizës dhe tërhiqeni përsëri drejt jush në mënyrë që shiritat të shkëputen nga njëri-tjetri. Shkëputja do t'ju kujtojë velcro që zhvishet. [13]
 • Pasi korniza të kthehet nga muri, do të ketë shirita të mbërthyer në mur, si dhe në pjesën e prapme të kornizës.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Shtypni secilën shirit poshtë për 30 sekonda, si në mur ashtu edhe në kornizë. Stripdo rrip në mur dhe çdo rrip në kornizë duhet të marrë një presion shtesë 30 sekonda për ta siguruar atë në vend. Vendosni kohëmatësin ose llogariteni ngadalë ngadalë për t'i dhënë secilës shirit kohën e nevojshme. [14]
 • Përsëri, shumica e shiritave ngjitës kanë udhëzime të ngjashme, por nëse pakoja juaj specifikon ndonjë gjë tjetër, ndiqni ato udhëzime.
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Vendosni një kohëmatës për 1 orë dhe lëreni që ngjitësi të ngjitet në mur. Para se ta vendosni foton përsëri në mur, shiritave u duhet më shumë kohë për t'u çimentuar në vend. Nëse i lini ato për më shumë se 1 orë që është në rregull, gjithashtu. [15]
Përdorimi i shiritave ngjitës për fotografitë me peshë të lehtë
Rivarrosni figurën duke i rreshtuar shiritat dhe duke klikuar në vend. Pasi të ketë kaluar 1 orë kohë, është koha ta vendosni foton tuaj në mur! Kjo duhet të jetë aq e thjeshtë sa rreshtimi i shiritave në pjesën e prapme të figurës tek ato në mur, dhe shtypja e tyre së bashku derisa t'i dëgjoni "klikoni" përsëri në vend. [16]
 • Shumë shirita vijnë me skedat që mund të tërheqni për t'i hequr ato me siguri nga muri pa lënë ngjitës pas. Nëse keni nevojë të hiqni përgjithmonë foton tuaj, përdorni këto skedarë për të hequr shiritat nga muri.
Betoni është paksa i ndryshëm nga çimento . Cimentoja është teknikisht një përbërës i përzier me ujë dhe gjëra të tjera, si rëra dhe zhavorri, për të formuar beton.
Ka dyqane me qira mjete ku mund të marrësh me qira një pjesë të pajisjeve për një periudhë të caktuar kohe, e cila mund të jetë vërtet e dobishme nëse nuk zotëroni ose dëshironi të blini një stërvitje të kushtueshme. [17]
Gjithmonë përdorni syze mbrojtëse kur punoni me stërvitje dhe beton. Pak copë betoni mund të fluturojnë në sytë tuaj, duke shkaktuar acarim dhe lëndim.
communitybaptistkenosha.org © 2021