Si të instaloni pllaka Travertine

Travertine është një lloj i bukur dhe popullor i pllakave për të punuar me të për rimodelimet e shtëpisë. Pavarësisht nëse dëshironi të instaloni një prapambetje të kuzhinës së kuzhinës ose të instaloni dysheme me travertin nëpër disa dhoma, lehtë mund të kurseni para në instalim duke e bërë vetë. Punët e pllakave Travertine kryesisht kërkojnë mjete të sakta, pak kohë dhe një durim të drejtë.

Përgatitja e zonës për pllaka

Përgatitja e zonës për pllaka
Hiqni çdo mbulesë të mëparshme. Pavarësisht nëse jeni duke shtruar dysheme ose një pllakë prapa, do të duhet të hiqni çdo mbulesë të mëparshme. Kjo mund të përfshijë tërheqjen e dyshemesë me tapicë ose vinyl, heqjen e dyshemesë së mëparshme të pllakave, heqjen e tapeteve, etj.
 • Shumë nga këto punë largimi mund të jenë një projekt për veten e tyre, por mund të gjeni ndihmë tek Si të: Hiqni pllakën e dyshemesë, të dilni qilimin dhe të hiqni letër-muri.
Përgatitja e zonës për pllaka
Matni zonën që keni ndërmend të tjegulloni. Merrni matjet e sakta të zonës që planifikoni të tjegulloni. Ju do të duhet të dini sipërfaqen e përgjithshme në këmbë katrore (ose metra katrorë), kështu që ju mund të blini sasinë e saktë të pllakave.
Përgatitja e zonës për pllaka
Blini të gjitha furnizimet. Pasi të keni filluar projektin, nuk doni të ndaloni të blini më shumë pllaka, llaç të vendosur hollë ose ndonjë gjë tjetër, kështu që blini gjithçka që ju nevojitet paraprakisht. Konsultohuni me shitësin e pllakave ose një dyqan për përmirësimin e shtëpive në lidhje me sa shumë të hollë do t'ju duhet për punën tuaj të veçantë. Ju gjithashtu do të duhet kova për të përzier llaçin, mistelet për ta përhapur atë, sfungjerët për tu pastruar ndërsa shkoni, dhe një prestar tjegullash për të bërë shkurtime të sakta për pjesët e qosheve dhe të skajeve.
 • Në mënyrë të pashmangshme, ju do të humbni disa pllaka në thyerje (duke rënë, plasaritur, copëtuar, etj) gjatë procesit, kështu që sigurohuni të blini shtesë.
 • Për shkak të ngjyrosjes unike të travertinës, gjithashtu nuk dëmton të keni pllaka shtesë që përputhen në ruajtje, në rast se ndonjë prej pllakave të prerë ose prish rrugën.
Përgatitja e zonës për pllaka
Përgatitni sipërfaqen për tjegulla. Pasi të keni hequr mbulesën tuaj të mëparshme dhe të gjitha materialet tuaja në dorë, duhet të përgatitni sipërfaqen për pllaka.
 • Nëse po aplikoni pllakën në një mur si një pllakë prapa, atëherë duhet të hiqni të gjitha pllakat e ndërprerës dhe të përdorni letër zmerile me 80 rrushi për të rërë muret me dorë. [1] X Burimi i hulumtimit Kjo do të krijojë një sipërfaqe të përafërt në bojë që do të lidhet më mirë me llaçin e vendosur hollë. Sigurohuni që të përdorni një leckë të lagur për të hequr çdo pluhur nga muri pas lëmimit. [2] X Burimi i hulumtimit
 • Për dyshemetë me travertinën, keni nevojë për një sipërfaqe të pastër, të njëtrajtshme, kështu që hiqni çdo mbetje të mbetur nga dyshemeja e mëparshme dhe leckë për të hequr mbeturinat. Për një dru më tepër se një dysheme të betonit, vendosni dërrasë fibre çimentoje 0,5 ”për të krijuar një nën dysheme të barabartë. [3] X Burimi i hulumtimit

Instalimi i pllakave Travertine

Instalimi i pllakave Travertine
Shënoni pjesën e mesme të zonës që do të jetë pllaka. Pavarësisht nëse jeni duke bërë dysheme me pllaka ose një pllakë prapa, doni të shënoni pikën e mesit të sipërfaqes. [4] Kjo është për të siguruar që ju jeni duke filluar me pikën fokale të dhomës dhe që tjegull ndjehet simetrike në të gjithë.
 • Për dyshemetë, ju dëshironi të shënoni të dy boshtin X dhe Y përgjatë dyshemesë në mënyrë që të gjeni qendrën e saktë të dhomës. Bëni linjat e shkumës dhe kontrolloni dyfish këndet me këndin e marangozit. [5] X Burimi i hulumtimit
 • Për një pllakë prapa, ju vetëm duhet të gjeni mesataren horizontale, por shënoni këtë mes me një vijë vertikale shkumës poshtë murit. Përdorni nivelin e një marangozi për të siguruar që linja të jetë e drejtë. [6] X Burimi i hulumtimit
Instalimi i pllakave Travertine
Shtrojeni modelin e pllakave. Me dyshemenë e përgatitur dhe qendrën e shënuar, mund të përcaktoni modelin e pllakës. Filloni me vijën qendrore të rrjetit dhe vendosni pllaka shtesë duke lënë hapësirën e duhur për hapësirat, të cilat më vonë do të jenë linja grout. [7]
 • Për një pllakë prapa, ju do të duhet të matni hapësirën e saktë dhe të vendosni pllakat në tokë për të përputhur atë pasi që ju nuk mund t'i mbani pllakat në mur për të kontrolluar modelin.
 • Për tjegullimin e dyshemesë, ju mund të përdorni hapësirën që keni lënë për finjë të shkumësa në një rrjet të tërë për projektin nëse zgjidhni.
Instalimi i pllakave Travertine
Përzieni llaçin tuaj të vendosur hollë. Ju nuk do të jeni në gjendje të përzieni setin e hollë për të gjithë projektin menjëherë. Në vend të kësaj përzieni tufa të vogla në një kovë me pesë gallon. Ndërsa po shkoni, do të fitoni një kuptim mjaft të shpejtë të ritmit që shkoni dhe sa përdorni. Farëdo që të përzieni duhet të përdoret brenda dy orësh. [8]
 • Pavarësisht nëse instaloni tjegulla dyshemeje ose mure, grupi i hollë duhet të ketë konsistencën e patateve pure kur e përzieni. [9] X Burimi i hulumtimit
Instalimi i pllakave Travertine
Vendosni setin e hollë në një zonë të vogël. Filloni me zonën ku keni matur linjat fillestare të shkumës tuaj dhe përhapni mjaftueshëm shtresa të hollë për të vendosur dy ose tre pllaka për të filluar. Përdorni skajin e një mistri të ngritur V me afërsisht një kënd prej 45 gradësh për të përhapur shtresën e hollë. Ju dëshironi të keni një hapësirë ​​të barabartë, të mbuluar hollësisht para se të vendosni një pllakë. [10]
 • Ju dëshironi që të copëtoni mistri përgjatë sipërfaqes pak për të arritur përhapjen e barabartë. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Do të ketë brazda të lehta në grupin e hollë nga pikat në buzë të mistri. Ata supozohet të jenë atje, pasi ndihmojnë në shpëtimin e ajrit ndërsa vendosni llaçin. [12] X Burimi i hulumtimit
Instalimi i pllakave Travertine
Aplikoni pllakat e para. Vendosni pllakën e parë të pllakave me vijën e qendrës tuaj të shkumës. Për një pllakë prapa, procesi është më i lehtë për t'u bërë në rreshta. [13] Për një punë dyshemeje, është më e lehtë të filloni në njërën prej këndeve 90 shkallë në linjat e qendrës dhe të punoni në kuadratë bazuar në ato linja. [14]
Instalimi i pllakave Travertine
Vendosni ndarëset. Ndërsa vendosni pllakat, sigurohuni që po vendosni ndarës midis secilës për t'ju ndihmuar të mbani linja të qëndrueshme për grouting më vonë. [15]
Instalimi i pllakave Travertine
Kontrolloni për vendosjen e nivelit. Everydo dy ose tre pllaka, përdorni nivelin e një marangozi për të siguruar vendosjen e sheshtë, madje edhe vendosjen e pllakave. Nëse dëshironi të merrni masa paraprake shtesë për të ruajtur sipërfaqen e nivelit, mund të blini gjithashtu një sistem për nivelizimin, i cili përbëhet nga kunja të filetuara që shkojnë midis spacers dhe pullat që mund t’i shtrëngoni butësisht poshtë në krye të pllakave për t’i ndihmuar në mënyrë të përsosur në nivelet e tyre dhe mbajini ato në vend. [16]
Instalimi i pllakave Travertine
Fshini tepricat e tepërta ndërsa shkoni. Mos u shqetësoni nëse ndonjë pjesë e hollë përfundon në sipërfaqen e sipërme të një pllake ndërsa e besoni atë. Ju mund të përdorni një sfungjer të lagur për ta fshirë.
Instalimi i pllakave Travertine
Pritini pllaka rreth bazave të bazës. Ndërsa punoni drejt skajeve të sipërfaqes tuaj, ka të ngjarë të keni për të prerë disa prej pllakave për t'iu përshtatur atyre. Merrni matjen e saktë në të cilën ju duhet të shkurtoni tjegullën duke llogaritur çdo hapësirë ​​dhe transferimin e matjes në pllakë me laps. Pastaj përdorni një sharrë të lagur për të bërë shkurtimet.
 • Nëse nuk jeni të njohur me mënyrën e përdorimit të një sharrë të lagur, atëherë mund të gjeni më shumë në Use a Tile Saw.
 • Meqenëse sharra nuk janë të lira, me siguri do të preferoni të merrni me qira një nga një dyqan pajisjesh për projektin tuaj.
 • Për t'u marrë me vendosjen e pllakave rreth prizave elektrike, mund të gjeni më shumë informacion në Tile Around Outlets.

Grouting dhe vulosjen e pllakave

Grouting dhe vulosjen e pllakave
Prisni që llaçi i vendosur hollë të kurohet. Ju duhet të prisni derisa llaçi i vendosur të hollë të jetë shëruar plotësisht para se të aplikoni fino, e cila bazuar në markën tuaj, konsistencën në të cilën keni përzier, temperaturën dhe lagështinë mund të zgjasë diku nga 24 deri në 48 orë. [17]
 • Meqenëse hapësirat midis pllakave lejojnë që ajri të shpëtojë siç vendosni llaçin, është e domosdoshme të mos grihen derisa të përfundojë procesi.
Grouting dhe vulosjen e pllakave
Aplikoni grout. Pasi të keni hequr spacers dhe çdo shtyllë të nivelit të sistemit, ju mund të aplikoni fino. Ju do të përzieni finjën me ujë në një paste të trashë dhe do ta aplikoni atë me një notë fino, e cila ju lejon të dyve të shtyni fino në nyje dhe madje atë ndërsa shkoni.
 • Meqenëse travertina është një pllakë poroze dhe mund të njolloset, duhet të përdorni feta të bardhë me travertin. [18] X Burimi i hulumtimit
Grouting dhe vulosjen e pllakave
Hiqeni presh të tepërt me një sfungjer të lagur. Meqenëse feta fillon të vendoset shpejt, punoni në seksione të vogla njëkohësisht dhe përdorni një sfungjer të lagur për të pastruar çdo grout të tepërt në pllaka. Sasia e pllakave për të lënë grout të thatë do të varet nga marka, por do të shënohet qartë në paketim.
Grouting dhe vulosjen e pllakave
Përdorni një vulosje për travertin. Për të zgjatur jetën e dyshemesë tuaj të re të travertinës ose pllakës së prapme, ju duhet të aplikoni një sealant në të. Megjithëse shumica e sealantëve kërkojnë pritje të paktën dy javë para aplikimit. Për më shumë informacion mbi atë proces, vizitoni Vula Travertine .
A mund të përdor një përzierje çimentoje në travertin?
Edhe pse llaçi do të ishte në rregull me travertinën, membrana antitraktive ditra në të vërtetë rekomandohet të merrni ekuilibrin, ngjitjen dhe qëndrueshmërinë më të mirë.
Whatfarë spacer-in e madhësisë përdoret?
Hapësira mund të ndryshojë nga 1.5 mm në 2 mm, por kryesisht varet nga modeli dhe modeli që keni zgjedhur. Vetëm sigurohuni që ka hapësirë ​​të bollshme për të shtrydhur në disa nga atë fino rreth e rrotull!
A mund të vihet travertina në majë të skuterit?
Jo, nuk duhet ta bësh këtë sepse skluteri yt do të prishet.
A mund të përdor mastikë për të instaluar travertinën si një pllakë prapa?
Po, por sigurohuni që të mos jetë shumë e lirshme.
Dofarë duhet të bëj nëse pllaka ime e bajrakut po plas pas instalimit?
Fatkeqësisht, pllaka juaj nuk u vendos si duhet. Duhet të hiqet dhe llaçi të hiqet. Vendosni llaç të freskët dhe ndërsa vendosni pllakën, shtyjeni atë në llaç dhe butësisht lëvizni përpara dhe mbrapa. Kjo siguron që llaçi është në pjesën e prapme të pllakës dhe pllaka është vendosur në llaç në mënyrë që të thahet i ngurtë. Arsyeja që u plas është se ekziston një hendek ajri midis pllakave dhe llaçit. Pastaj sigurisht që ju duhet të grout përsëri. Nëse ekziston një hendek ajri midis pllakës tuaj dhe llaçit, ajo duhet të rritet lehtësisht.
Vula është një domosdoshmëri. Ju mund të merrni nënshkrimin "look të lagësht" që nxjerr ngjyrat në gur ose një jo-forcues që do ta lërë ashtu siç është.
Travertina me daltë të djegur është ideale për fillestarët pasi mund të fshehni "gabimet" tuaja.
Kini kujdes me sharrën e lagur!
Travertina mund të bëhet me të vërtetë e rëndë, kështu që merrni një ndihmë. Mos lëndoni shpinën!
communitybaptistkenosha.org © 2021