Si të matni kapakët e karrigeve

Rrëshqitjet e karrigeve mund të jenë një nga mënyrat më ekonomike për të rigjallëruar dekorin e dhomës tuaj. Të disponueshme në shumicën e madhësive, formave, teksteve dhe ngjyrave, kapakët e rrotave mund të blihen me një pjesë të kostos që do të merrte për të blerë mobilje të reja dhe prapë mund të përfundoni me një dhomë që duket krejt e re. Nëse blini opsione të gatshme ose të dizajnuara me porosi, të dini se si të matni kapakët e karrigeve mund të jetë një hap thelbësor për të siguruar që pamja juaj e re të përshtatet dhe të bëhet bukur.
Identifikoni cilat karrige dëshironi të mbështillni. Ju duhet të dini nëse po matni kapakët për karrige vetëm për një pjesë qosheje ose për një dhomë të tërë.
Përcaktoni se çfarë lloj mobiljesh dëshironi. E dini se çfarë stili dhe modeli doni të imitoni, në mënyrë që të dini ku të blini kapakët. Ju gjithashtu mund të dëshironi të përcaktoni një buxhet të pritur pasi disa materiale janë më të shtrenjta se të tjerët.
Përdorni një masë kasetë dhe matni pjesën e sipërme të shpinës së karriges së parë. Zgjatni masën e shiritit në tokë. Ky numër konsiderohet lartësia e karriges.
Matni distancën nga 1 skaj i pjesës më të gjerë të shpinës në tjetrën. Kjo matje është gjerësia e karriges.
Regjistroni thellësinë e karriges. Drejtoni masën tuaj kasetë nga mbështetësja e karriges në pjesën e përparme të sediljes.
Përcaktoni përhapjen e këmbës ose gjerësinë e këmbës së karriges. Matni distancën nga 1 e pjesës së këmbës së pasme në tjetrën.
Krahasoni matjet tuaja me opsionet e gatshme të mbulimit të karrigeve të disponueshme. Ju mund të vizitoni shumë dyqane për dekorimin e shtëpive personalisht ose dyqan në internet për të gjetur mbulesat që ju përshtaten më së miri nevojave tuaja. Nëse nuk mund të gjesh mbulesa që plotësojnë kërkesat e tua me madhësi, mund të kesh mbulesat e bëra me porosi nga një kompani rrobaqepëse lokale ose kompani online.
Blini kapakët e karrigeve dhe ndiqni udhëzimet e prodhuesit për instalimin e tyre në karriget tuaja.
Mbani në mend se 1 madhësi nuk i përshtatet të gjitha, megjithëse shumë pako pretendojnë se i bëjnë. Sa më e ngushtë të përshtatet mbulesa e karriges tuaj, aq më tërheqës pamja e përfunduar. Mos u zgjidh për opsione që janë shumë të shtrënguara ose shumë të lirshme.
Këto teknika të njëjta të matjes mund të aplikohen në një divan nëse po kërkoni gjithashtu të përdorni një rrëshqitës për të rizeruar shtratin. Regjistroni lartësinë, gjerësinë dhe gjatësinë në të njëjtën mënyrë dhe shikoni për kapakët që janë të dizajnuar për kolltukë.
Nëse keni frikë se matjet tuaja mund të jenë të pasakta ose nuk e dini se si do të duket një mbulesë e veçantë në shtëpinë tuaj, konsideroni të blini vetëm 1 mbulesë për të filluar. Silleni atë në shtëpi si mostër dhe provojeni në 1 karriget tuaj përpara se të blini mbulesa për një dhomë të tërë. Sigurohuni që të rishikoni politikën e kthimit të dyqanit përpara se të hapni paketimin, në mënyrë që të dini se çfarë duhet të bëni nëse dëshironi ta ktheni atë.
communitybaptistkenosha.org © 2021