Si të pikturoni një mur betoni

Ngjyrosja e një muri betoni mund të krijojë një zonë ose ta bëjë atë të përzihet me pjesën tjetër të dekorit të zonës. Sidoqoftë, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh kur pikturoni një mur betoni. Ju duhet të zgjidhni llojin e duhur të bojës së betonit, të përcaktoni nëse muri është mbyllur nga lagështia dhe aplikoni abetare para pikturës në mur. Përdorni këto këshilla për të pikturuar një mur betoni.
Zgjidhni bojën për projektin tuaj. [1]
  • Zgjidhni bojën e përshtatshme për projektin tuaj në natyrë. Do t'ju duhet një bojë që është rezistente ndaj lagështisë dhe ekspozimit të diellit. Bojë prej betoni në natyrë është e disponueshme për projekte në natyrë. Sidoqoftë, një bojë me bazë vaji gjithashtu mund të funksionojë për nevojat tuaja.
  • Zgjidhni një bojë për projektin tuaj të bojës shtëpie. Bojë prej betoni në bodrum është e disponueshme në shumë dyqane për bojë dhe përmirësim të shtëpive, megjithatë mund të përdorni një bojë akrilike të brendshme për projektin.
Pastroni murin e betonit. Për projektet e jashtme, përdorni një rondele për të hequr murin nga të gjitha papastërtitë dhe pluhurat. Nëse projekti juaj është brenda, pastroni murin me ujë me sapun dhe një furçë pastrimi në vend që të përdorni një rondele për energji. [2]
Riparoni çdo çarje ose të metë në murin tuaj me copëza betoni. Ndiqni udhëzimet për përzierjen e përzierjes së copëzave të betonit. Mbushni vrimat dhe përdorni një mistri për të rregulluar copëzën për t'u përputhur me sipërfaqen e murit. [3]
Kontrolloni murin për lagështi. Bojë e aplikuar në një mur që nuk është mbyllur siç duhet nuk do të përmbahet siç duhet. [4]
  • Shirita plastike në mur. Përpiquni të merrni fletët sa më shumë të jetë e mundur.
  • Kontrolloni plastikën pas 24 orësh. Nëse lagështia shfaqet brenda plastikës, do t'ju duhet të vulosni murin. Nëse nuk ka lagështi, muri është mbyllur tashmë.
Vulosni murin e betonit. Rrokullisni 1 shtresë të vulosjes së betonit dhe lëreni të thahet brenda natës. Ngjitësja e betonit është në dispozicion në shumicën e dyqaneve me pajisje fizike ose shtëpiake. [5]
Aplikoni 1 shtresë abetare betoni. Ju mund të përdorni rollers ose furça për të aplikuar bojën. Sigurohuni që abetare të aplikohet në mënyrë të barabartë, cilindo teknikë të përdorni. Lëreni të thahet për 24 orë. Nëse mund ta shihni murin përmes abetareve, aplikoni edhe 1 pallto. [6]
Ngjyrosni murin tuaj me bojë betoni. Bojë duhet të aplikohet në të paktën 3 shtresa të hollë. Bojë mund të spërkatet, mbështillet ose ngjyroset me një furçë. Bojë nuk duhet të jetë me vija ose të tregojë goditje furça. Lëreni të thahet për 24 orë.
Rrokulliset në ngjitësin e betonit. Mbuloni me 2 pallto, duke e lënë të thahet midis pallto. Ngjitësja e bojës ndihmon që bojë të ngjitet në mur dhe të zgjasë më gjatë.
A duhet të parashtroj beton para se ta pikturoj?
Po, fillimi është një hap i rëndësishëm në pikturimin e betonit. Aplikimi i një shtrese abetare do të ndihmojë në sigurimin që bojë të ngjitet siç duhet në sipërfaqen e betonit.
Whatfarë lloj bojë përdorni në muret e betonit?
Bojë murature ose bojë elastomerike është zgjidhja më e mirë. Lloje të tjera të bojës kanë më shumë të ngjarë të plasariten ose zhvishen kur betoni natyrisht zgjerohet ose kontraktohet.
Sa zgjat betoni i pikturuar?
Nëse përgatitni sipërfaqen si duhet dhe zgjidhni llojin e duhur të bojës, puna juaj e bojës mund të zgjasë me vite apo edhe dekada. Ju mund të keni nevojë të prekni bojën më shpesh në sipërfaqet e jashtme ose në zonat me trafik të lartë.
A mund të përziej bojën me ujë kur pikturoj një mur betoni?
Jo, nuk funksionon vërtet. Muri duhet të jetë i thatë në mënyrë që bojë të lidhet.
Si ta heq bojën nga një mur brenda betoni?
Fërkoni atë me një kruese për ngjyrosje metalike. Për ta zbutur atë, konsideroni të përdorni një hollues të bojës. Ju mund të merrni hollues të prodhuar për ngjyra latex ose vaj me bazë, kështu që mund t'ju duhet të eksperimentoni pak, përveç nëse e dini se me cilën lloj bojë po merreni.
A janë ngjitësit e betonit dhe ngjitësi i ngjyrave të ndryshme?
Ato janë të ngjashme: mbyllësja e bojës përdoret për të formuar një shtresë të fortë në një sipërfaqe të lehtë poroze, si bojë ose llak. Ajo vulos nyjet dhe mbush plasaritje. Vula e betonit aplikohet në beton për të parandaluar dëmtimin e sipërfaqes, ngjyrosjen dhe gërryerjen. Ajo bllokon poret dhe / ose formon një shtresë për të parandaluar kalimin e materialeve si uji dhe kripa.
Tulla ime është e brendshme dhe ajo tashmë është pikturuar. Asnjë qërim apo vrimë thjesht një blu e urryer. A më duhet akoma të kryeministër apo pikturoj dhe vulos vetëm?
Kur kryeministrit ju vulosni në të njëjtën kohë. Një abetare e mirë do të vulosë dhe gjithashtu do të fshehë ngjyrën e shëmtuar blu.
Farë duhet të bëj nëse rëra dhe çimentoja në nyjet e një muri bllok po fërkohen kur jam duke u përpjekur të pikturoj mbi mur?
Pastrojeni sa më mirë që të keni mundësi, lërini të thahet, dhe më pas vendosni një vulosje. Lëreni të ulet të thahet për disa ditë, pastaj pikturojeni. Pastaj mund të vendosni një vulë tjetër të bërë për pikturën.
Ne po rimarrim një mur të jashtëm prej betoni (gardh) që ishte pikturuar 4 vjet më parë, sepse boja po zhvishet. Cila është mënyra më e efektshme për ta bërë këtë?
Provoni një njollë konkrete. Zhyt brenda dhe nuk do të zhvishet. Bëni atë në mot të ngrohtë, dhe sigurohuni që boja të ishte hequr para se të njollosni betonin. Mund të provoni gjithashtu mbushjen e betonit me Zinser 123 dhe duke përdorur një bojë elastomerike e cila do të shtrihet ndërsa betoni zgjerohet dhe kontraktohet me ndryshimet e temperaturës. Mbani në mend se bojërat elastomerike janë të vështira për t'u rërë pasi të jenë ndezur.
Si mund të rregulloj / pikturoj një mur të brendshëm çimentoje pasi pikturimi është bërë tashmë?
Sandblast murin, ose shkatërrojeni atë dhe ndërtoni një të ri. Pastaj pikturoni sipërfaqen e re që rezulton.
Farë duhet të bëj nëse kam pikturuar murin tim të betonit dhe është plasaritur dhe zhvishem?
Mbani kafshët shtëpiake dhe fëmijët e vegjël larg projektit tuaj të pikturës. Djegiet mund të jenë të dëmshme për ta. Për më tepër, ata mund të fshij kundër murit tuaj ndërsa jeni duke e pikturuar atë.
Sigurohuni që zona në të cilën po pikturoni është e ventiluar mirë. Bojë betoni, abetare dhe ngjitës kanë erë të fortë.
Vishni pajisje të përshtatshme sigurie, të tilla si doreza dhe syze.
Vishni rroba të vjetra për të pikturuar murin tuaj të betonit. Bojë e përdorur për këtë projekt ka të ngjarë të njollosë rrobat.
communitybaptistkenosha.org © 2021