Si për të pikturuar betonin

Sipërfaqet e brendshme dhe ato të jashtme të betonit nuk duhet të mbesin një hije e sheshtë, e mërzitshme e gri. Betoni mund të bëhet që të duket interesant dhe i bukur duke aplikuar disa shtresa bojë. Lyerja e betonit është një detyrë e thjeshtë dhe e lirë që mund të përfundojë nga shumica e pronarëve të shtëpive. Për të pikturuar me sukses sipërfaqe prej betoni ose murature duhet të pastroni dhe përgatisni zonën siç duhet, të aplikoni një bojë të përshtatshme dhe të lejoni kohën e duhur që bojë të kurohet.

Përgatitja e Betonit

Përgatitja e Betonit
Pastroni sipërfaqen e betonit me sapun dhe ujë të ngrohtë, duke hequr çdo bojë të vjetër. Së pari, fshini çdo gjethe sipërfaqe, mbeturina dhe papastërti. Pastaj hiqni çdo bojë ose gunk ekzistuese duke përdorur një rondele të energjisë ose kruese dhe furçë teli. Pastroni çdo papastërti, grime ose mbeturina që është ngjitur në beton. Ju nuk duhet të shqetësoheni për njollat, megjithatë, nëse ato janë vendosur dhe jo një lloj objekti të mbërthyer në sipërfaqe.
  • Jank nga çdo hardhi, myshk, apo jetë tjetër e bimëve që mbulon betonin.
  • Ju dëshironi që sipërfaqja të jetë sa më e pastër dhe e zhveshur që të jetë e mundur për veshjen më të mirë të bojës më vonë. [1] X Burimi i hulumtimit
Përgatitja e Betonit
Hiqni zona të dendura të vajit ose yndyrës me fosfat tri-natriumi (TSP) për të siguruar që bojë të mos zbardhet më vonë. TSP mund të blihet në dyqanet më të mëdha të përmirësimit të shtëpive. Thjesht përzieni atë me ujë në raportin e ilustruar në paketim dhe lani çdo njollë vaji, duke e shpëlarë pastruesin kur të keni mbaruar. Lejoni që sipërfaqja e betonit të thahet plotësisht përpara se të vazhdoni me hapat e ardhshëm. [2]
Përgatitja e Betonit
Aplikoni copëza betoni për të rregulluar defektet kryesore siç janë plasaritjet, gouges ose sipërfaqet e pabarabarta. Ju dëshironi që betoni të jetë sa më i qetë dhe i rregullt. Anydo ndërprerje dhe çarje janë vende ku lagështia mund të marrë nën bojë, duke e zhvendosur atë më tej nga sipërfaqja juaj. Lexoni udhëzimet e prodhuesit për të konfirmuar kohën e duhur të tharjes për patch. [3]
Përgatitja e Betonit
Vula çdo beton shtëpie për të mos lejuar që lagështia të dalë përmes çimentos. Sealant betoni është i shtrenjtë, por është mënyra më e mirë për të siguruar që nuk e prishni punën tuaj të bojës menjëherë pas aplikimit të saj. Betoni është shumë poroz, që do të thotë se lagështia e bllokuar në beton mund të rritet dhe të prishë bojën. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit të sealantit për përgatitjen dhe aplikimin e duhur të produktit.
  • Kjo nuk është aq e nevojshme nëse jeni duke pikturuar beton në natyrë. [4] X Burimi i hulumtimit

Betoni i pikturës

Betoni i pikturës
Kontrolloni parashikimin e motit për të siguruar që të keni 2-3 ditë të thata me radhë para se të pikturoni beton në natyrë. Ju do të duhet t'i jepni bojës kohë të mjaftueshme për t'u tharë në mes të çdo pallto. Bojëra të ndryshme do të kenë kohën e tyre specifike të tharjes, kështu që gjithmonë kontrolloni udhëzimet e prodhuesit. Bëni disa detyra shtëpie dhe merreni vetëm me këtë projekt kur moti është i duhuri për të. [5]
  • Në disa raste, bojë mund të zgjasë deri në 24 orë për t'u tharë plotësisht. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t'i jepni vetes kohë të bollshme për të përfunduar procesin e pikturës.
Betoni i pikturës
Aplikoni 1 shtresë abetare betoni me një rul bojë. Para se të shtoni ngjyrën tuaj, duhet të përdorni abetare për të siguruar që bojë do të ngjitet. Aplikoni një abetare në beton për të siguruar ngjitjen e fortë të bojës. Përsëri, ndiqni udhëzimet e prodhuesit për të konfirmuar aplikimin e nevojshëm dhe kohën e tharjes.
  • Nëse jeni duke pikturuar mbi një ngjyrë të vjetër, ose jeni duke punuar jashtë, mund të keni rezultate më të mira me 2 veshje abetare. Sigurohuni që të lejoni që shtresa e parë të thahet plotësisht para se të aplikoni të dytën. [6] X Burimi i hulumtimit
Betoni i pikturës
Blini bojën e duhur për betonin e duhur. Basti juaj më i mirë, kur punoni me beton, është të përdorni bojë murature, e cila është formuluar për të kontraktuar dhe zgjeruar pasi betoni ndryshon temperaturën. Ndonjëherë shitet si bojë elastomerike ose veshje muri elastomerik. Meqenëse është shumë më i trashë se boja e rregullt, duhet të jeni të sigurt që përdorni një rul ose furçë me kapacitet të lartë. [7]
Betoni i pikturës
Aplikoni një shtresë të hollë, madje të barabartë, duke përdorur një rul bojë. Filloni në njërën nga qoshet, ose në krye të jush po pikturoni një mur dhe punoni ngadalë dhe në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen. Ju nuk keni nevojë për aq shumë bojë sa mendoni në secilën shtresë - do të shtoni 1-2 shtresa të tjera, pasi të parat të bëhen tharja, kështu që mos provoni ta shkatërroni të gjitha tani. [8]
Betoni i pikturës
Kthehu pasditen tjetër dhe apliko një shtresë të dytë me bojë. Pasi bojë të jetë tharë brenda natës mund të shtresoni në një shtresë tjetër. Ju duhet të shtoni të paktën 1 shtresë më të hollë bojë, hollësisht, por mund të shtoni edhe një të tretë, për një ngjyrë më të thellë dhe një shtresë më të barabartë.
Betoni i pikturës
Lëreni që bojë të thahet për 1-2 ditë para se të vendosni ose vendosni ndonjë gjë në beton. Thani shtresën përfundimtare të bojës për të paktën 24 orë para se të zhvendosni sendet në ose pranë betonit të pikturuar rishtas për të siguruar një pamje të qetë, profesionale. [9]
A mund të pikturoj mbi gur gëlqeror?
Së pari, sigurohuni që guri është i pastër dhe i thatë. Atëherë do të duhet të aplikoni një abetare të mirë të lidhjes dhe më pas të përdorni një smalt hibrid për bojën përfundimtare. Aplikoni 2 pallto; jini të sigurt dhe jepni një ditë të plotë për tu tharë midis palltove.
Paintfarë bojë duhet të përdoret në një copë betoni të pikturuar dhe të mbyllur?
Nëse betoni po ecën ose drejtohet, do të dëshironi të përdorni një bojë me bazë epoksi. Nëse është një mur betoni, mund të përdorni një smalt hibrid me shumë sipërfaqe.
Sa ditë pas përpunimit të betonit mund të pikturoj?
Në përgjithësi mund të pikturoni betonin një ditë pas etikimit, gjithmonë rekomandohet të lexoni udhëzimet e prodhuesit.
Si mund të pikturoj një gji të vjetër oxhak çimento, pasi të kem marrë tapetin e vjetër?
Ju dëshironi të siguroheni që tapeti të pastrohet plotësisht dhe nëse muri duhet të riparohet. Theimentoja duhet të mbyllet me një abetare të mirë para se të aplikoni bojërat përfundimtare.
A mund të përdor një armë llak kur pikturoj beton?
Po, mund të përdorni një armë llak për të aplikuar bojë në beton. Nëse bojërat janë me bazë epoksi, do të dëshironi të lyeni dhe rrokulliset.
Struktura ime e betonit në natyrë duket se ka shumë lagështi në të. Si ta përgatis atë për bojë?
Do të dëshironi të kontrolloni strukturën me një matës lagështie për të përcaktuar nëse është e thatë. Struktura duhet të jetë plotësisht e thatë para se të fillojë procesi i pikturës. Do të filloni duke aplikuar një abetare të mirë të lidhjes.
A është e sigurt për të pikturuar betonin e mykur pas heqjes së mykut?
Po, për sa kohë që betoni është plotësisht i thatë mund të filloni procesin e pikturës. Mund ta kontrolloni lagështinë me një metër ose të jeni të sigurt dhe të monitoroni një javë të mirë moti të ngrohtë.
Si të shpëtoj nga një erë konkrete?
Ju mund të përdorni një pastrues të shkallës industriale me një furçë pastrimi të trashë. Më pas përdorni një çikë me disa sapunë të butë dhe lyeni disa herë.
A mund të përdoret njolla në beton dhe mbyllet me urethan?
Po, por duhet të siguroheni që betoni ka porozitet, ose aftësi për të thithur njollën. Bëni një provë uji: spërkatni ose derdhni një gotë ujë në beton. Nëse pudroset dhe nuk përthithet brenda një minutë apo më shumë, atëherë do t'ju duhet të ngjisni betonin me një tretësirë ​​për ndërtim ose acid. Nëse përthithet, atëherë mund të aplikoni një njollë. Vetëm sigurohuni që të blini njollën e saktë për punën. Veshjet e Uretanit mund të përdoren, por duhet të jenë posaçërisht për beton dhe janë zakonisht një mundësi më e shtrenjtë. Ekzistojnë sisteme të tjera të shtresës së sipërme për beton me njolla që mund të përdoren gjithashtu, të tilla si një produkt me bazë uji ose vaji.
Unë kam njolla në beton tani; a mund të përdor bojë në të, sepse njolla nuk e mbulon atë mirë?
Po, ju mund të pikturoni mbi beton me njolla. Ajo që nuk mund të bësh është të vendosësh njollë ose ngjitës mbi një dysheme çimentoje të pikturuar.
A duhet të përdor pikturë të bazuar në epoksi ose a kam nevojë për një abetare të mirë kur pikturoj beton?
A do të mbulojë bojëja e betonit mbi një njollë në beton?
Farë do të përdorja për të pikturuar një dysheme prej betoni?
Si mund të përgatitem për pikturimin e betonit kur ka pluhur betoni?
Stepsfarë hapash duhet të bëj pas heqjes së tapetit për pikturimin e betonit?
Disa shtresa të hollë të bojës së betonit do të formojnë një sipërfaqe më të vështirë se një shtresë e trashë, e cila mund të rezultojë në një sipërfaqe gummike.
Lyerja e betonit normalisht konsiderohet vetëm kur kërkohet të mbulohet një pllakë ekzistuese. Betoni i freskët nuk duhet të lyhet derisa të shërohet për të paktën 28 ​​ditë.
Nëse pikturoni një dysheme betoni, përdorni një shtues të strukturës në dysheme që mund të nxitet menjëherë në bojë për të parandaluar rënien.
Merrni masat paraprake të sigurisë kur përdorni fosfat tri-natrium, pasi mund të shkaktojë dëmtim të syve, mushkërive dhe lëkurës tuaj.
communitybaptistkenosha.org © 2021