Si të riparoni një mur betoni të derdhur

Farë bëni nëse keni nevojë për të riparuar një mur të derdhur prej betoni? Ky artikull ju ecën përmes riparimit të tij, duke përfshirë çarje në mur, nyje të ftohta, lidhje të parakohshme, etj.
Jini të vetëdijshëm për problemet që mund të shkaktohen nga ndërhyrja e ujit që ndodh në themelet e derdhura të betonit. Shkaqet përfshijnë:
 • Lidhje të mbyllura në mënyrë jo të duhur.
 • Lidhje të ftohtë (ku betoni i ri plotëson betonin ekzistues d.m.th. në një shtesë të një shtëpie).
 • Depërtimet e tubit të ujit, pusit, kanalizimeve dhe kanalizimeve elektrike.
 • Acksarje në mur.
 • Në raste të rralla, uji mund të vijë përmes një mur betoni që nuk është vibruar siç duhet duke krijuar kështu një zonë të huallit në beton.
Riparimi i çarjeve në mur . Mënyra e vetme për të riparuar çarjet në mur me sukses është me procesin e injektimit. Injektimi i një çarje tipike në mur me një rrëshirë epoksi ose urethane bëhet nën presion duke e shtyrë materialin nga brenda gjithë rrugës deri në pjesën e jashtme. [1]
 • Procesi i injektimit mbush plasaritjen nga lart poshtë, nga brenda në pjesën e jashtme. Kjo riparon dhe ndalon ndërhyrjen e ujit.
 • Procesi i vjetër i v-ing të një plasaritjeje nga brenda ose jashtë dhe për ta bashkuar atë me çimento hidraulike ose prizë uji nuk do të funksionojë.
 • Themelet janë të prirura për lëvizje dhe për shkak se çimentoja hidraulike ose priza e ujit nuk kanë forcën t'i rezistojnë lëvizjes së ardhshme do të plasaritet dhe do të bëjë që plasaritja e murit të themelit të dështojë.
 • Injeksione epoksi konsiderohen si riparime strukturore dhe do të bashkojnë themelet përsëri kur të bëhen siç duhet. Injeksione ururetane do të ndalojnë ujin, por nuk konsiderohen fiksime strukturore. Sidoqoftë është fleksibël dhe mund t'i rezistojë lëvizjes në themel. Crarje të reja në shtëpitë që janë lejuar të vendosen të paktën 1-2 vjet janë kandidatë të mirë për injeksion epoksi. Për shkak se epoksi është si ngjitje superglue ose bashkimi i fondacionit së bashku, duhet një çarje mjaft e pastër në mënyrë që të jetë e suksesshme. [2] X Burimi i hulumtimit
 • Për shtëpitë më të vjetra që kanë pasur riparime të çara më parë dhe kanë mbeturina dhe pluhur të ndërtuara brenda tyre, një injeksion urethane do të jetë më i suksesshëm në ndalimin e ujit.
Riparoni nyjet e ftohta. Sepse nuk krijohet asnjë lidhje kimike kur derdhet beton i ri kundër betonit të vjetër, nyjet e ftohta, siç është kur vendosni një shtesë në shtëpinë tuaj, shpesh do të rrjedh ujë. Pasi shtimi të ketë qenë në gjendje të vendoset për një periudhë 1-2 vjeçare, riparimi i duhur për të ndaluar ujin që vjen përmes një nyje të ftohtë do të ishte një injeksion uretan. [3]
Riparoni lidhjet e parakohshme dhe shufrat lidhëse. Lidhjet e parakohshme metalike dhe shufrat lidhëse përdoren për të mbajtur format e një fondacioni ndërsa është duke u derdhur. Pasi të hiqen format, lidhjet e parakohshme në pjesën e jashtme zakonisht janë të veshura me një polimer fleksibël ose çimento hidraulike përpara se të aplikohet një themel i lagësht ose një membranë për pastrimin e ujit. Këto lidhje të parakohshme mund të rrjedhin me kalimin e kohës nëse puna e përgatitjes nuk është bërë siç duhet.
 • Injektoni një kravatë të parakohshme nën presion nga brenda me një rrëshirë urethane do t'i ndalojë ata të rrjedhin.
Riparimi i depërtimeve të tubave. Gjatë ndërtimit të një shtëpie, vrimat në themelet janë të lyera për të lejuar që uji, pusi, kanalizimet dhe kanalet elektrike të depërtojnë nëpër themel. Për shembull, një linjë tipike e kanalizimeve është 4 inç (10.2 cm) përreth. Kordoni i vrimës ndoshta deri në 5 inç (12.7 cm) ose më shumë duke lënë një zbrazëti midis pjesës së jashtme të tubit të kanalizimeve dhe betonit. Para se të mbushni përsëri fondacionin në pjesën e jashtme, këto zbrazësira zakonisht janë të mbushura me çimento hidraulike. Përgatitja jo e duhur rreth depërtimit të tubit mund të shkaktojë ndërhyrje në ujë.
 • Për të ndaluar një rrjedhje të depërtimit të tubit, duhet të përdoret një injeksion i një rrëshire urethane që zgjeron deri në 20x vëllimin e saj duke mbushur kështu boshllëkun nga brenda në jashtë. Injeksioni rreth një depërtimi të tubit nga brenda do të ndalojë depërtimin e ujit.
Riparoni zonat e huallit. Një zonë e huallit në një themel është rezultat i dridhjes ose vendosjes së pahijshme të betonit duke lënë kështu zbrazësira dhe xhepa në mur. Injektimi i një rrëshire urethane nën presion do të vulosë dhe mbush këto boshllëqe dhe xhepa duke ndaluar kështu rrjedhjen. [4]
Ekziston një tub PVC me diametër 1 inç brenda një mur prej 200 mm betoni. A e mbush gruesin me dorë brenda?
Po. Përdorni çimento hidraulike nëse është e mundur - por edhe kabina duhet të jetë mirë.
Unë kam një vrimë 6 "x 6" në murin tim të derdhur të betonit pikërisht në rrezen I. Unë e kam patched atë me dy produkte të ndryshme patch që nuk kanë punuar! Nëse do të formoja vrimën dhe do të derdhja një përzierje të rregullt betoni në të do të funksiononte?
Po, por do të jetë më mirë nëse shtoni zhavorr. Kujdes nga rrjedhjet për shkak të gravitetit. Instaloni rebar ose diçka të tillë në përzierje përpara se të vendoset. Përzierja në vetvete nuk është mjaft e fortë për të mbajtur peshën e vet pa mbështetje të brendshme. Shtypni disa rrjetë të forta në pjesën e jashtme ndërsa është akoma e lagur në prekje. Vuloseni siç duhet. Sigurohuni që të merrni parasysh motin dhe lagështinë kur zgjidhni ditën tuaj për të filluar. Filloni në një ditë të butë por të ngrohtë dhe lutuni që të mos merrni një shi serioz derisa të vendoset së paku.
Productfarë produkti kam nevojë për të prodhuar mbulesën e hollë të bardhë të përdorur për riparimin e çarjeve të bodrumit?
Spërkatje ose shul. Komplet për riparimin e mureve shiten gjithashtu në shumicën e dyqaneve.
A kam nevojë për një rebar ose një përgatitje teli apo thjesht ndërtoj murin tim ekzistues me një llaç / miks portland?
communitybaptistkenosha.org © 2021