Si të Riparoni Vrimat e Rrotave të rrjedhjeve në një mur të derdhur të betonit

Metodat më të avancuara të riparimit për ndalimin e ujit janë përdorimi i prizave të ngjeshura të fryrë të cilat përmbajnë poliuretani që aktivizohen me ujë. Materialet e aktivizuara nga uji mund të bashkëjetojnë në mjedise të lagështa më të gjata dhe më efektive sesa materialet konvencionale të lidhjes, siç janë produktet çimento hidraulike ose lulëzimi. Ekspozimi ndaj lagështirës do të aktivizojë trupin poliuretani dhe do të zgjerohet plotësisht gjatë një periudhe tre javore duke shkaktuar presion shtesë nënshkrimin përtej vulës fillestare të ngjeshur të fituar nga shtrëngimi.

Gjetja dhe Hapja e Vrimave të Rod Tie

Gjetja dhe Hapja e Vrimave të Rod Tie
Vëzhgoni të gjithë murin nga një distancë prej pesë metrash (0.13 metra) larg pas vendndodhjes së rrjedhjes së parë të shiritit të kravatë. Shikimi i murit në këtë metodë do të ndihmojë në shikimin e të tjerëve pasi ato mund të shfaqen si një ekstrusion i vogël ose parregullsi në sipërfaqen e betonit.
  • Shumica e shtëpive do të kenë vrima të përforcimit të shufrës çdo tetëmbëdhjetë inç (0.46 metra) përtej murit. [1] X Burimi i hulumtimit
  • Muret me tetë këmbë të larta (2.44 metra) kanë dy rreshta afërsisht një këmbë (0.30 metra) nga dyshemeja dhe rreshti i sipërm është afërsisht pesë këmbë (1.52 metra) nga dyshemeja.
  • Muret me dhjetë këmbë (3.05 metra) të larta do të kenë tre rreshta me rreshtin e parë përafërsisht tre këmbë (0.91 metra) të larta nga dyshemeja dhe tre këmbë (0,91 metra) më të larta për secilën nga dy rreshtat e mbetur.
  • Normalisht, rreshtat e sipërm dhe të poshtëm rreshtohen vertikalisht me njëri-tjetrin.
Gjetja dhe Hapja e Vrimave të Rod Tie
Përdorni një çekiç standard duke përsëritur në zonë derisa vrima 5⁄8 inç (1.6 cm) (15,88 milimetra) të ekspozohet plotësisht dhe skajet e vrimës të grumbullohen larg në një skaj beveled. Në shumicën e rasteve, pjesa e përparme e vrimës së shufrës së kravatë do të ketë një ¼ inç (6.35 milimetra) deri në 1/2 ”inç (12.70 milimetra) mbulim kozmetik të betonit. [2]
Gjetja dhe Hapja e Vrimave të Rod Tie
Ekspozoni siç duhet vrimën e lidhjes së lidhjes me diametër 5/8 inç (15.88 milimetra) në një thellësi prej tre inç (76.20 milimetra). Merrni një kaçavidë standarde, shufra me kunj ose një shirit shufër kravatë për të përfunduar ekspozimin e vrimës në një thellësi 3 inç (76.20 milimetra).
  • Nëse është e nevojshme, zona mund të ketë nevojë të shpohet duke përdorur një bit murature 5/8 inç (15.88 milimetra).
  • Nëse vrimë shufra kravatë është riparuar më parë, do të jetë e nevojshme të shpohet vrima duke përdorur një bit murature 5/8 inç (15.88 milimetra).
Gjetja dhe Hapja e Vrimave të Rod Tie
Pasi të ekspozoni siç duhet vrimën e shufrës së kravatë, hiqni çdo mbeturinë në vrimën e shufrës së kravatë duke u skuqur me ujë të pastër ose duke bërë vakum.

Nënshkrimi i vrimave të lidhjeve të lidhjeve

Nënshkrimi i vrimave të lidhjeve të lidhjeve
Vendosni një prizë të ngjeshur të ngjeshur të aktivizuar me ujë në vrimën e shufrës së lidhjes të ekspozuar. [3]
Nënshkrimi i vrimave të lidhjeve të lidhjeve
Shtrëngoni dorën duke e kthyer fundin e bashkuesit. [4]
Nënshkrimi i vrimave të lidhjeve të lidhjeve
Pasi të fikni, trokitni lehtë lehtë fundin e bashkuesit me një çekiç derisa bashkuesi të mos skuqet me mur. Mbyllni shtrëngimin në një pajisje të përshtatshme me një prizë 3/8 inç (9,53 milimetër) ose një shofer arrë 3/8 inç (9.53 milimetër). Mos u shtrëngoni shumë sepse mund të bëjë që priza të rrotullohet ose të mos funksionojë.
Nënshkrimi i vrimave të lidhjeve të lidhjeve
Lini siç është ose mbuloni me një çimento hidraulike të përshtatshme ose një produkt murature të krahasueshëm që mund të gjendet në dyqanet e përmirësimit të shtëpisë. [5]
A mund të përdor një prizë nëse vrimë shufra kravatë po rrjedh?
Po, është krijuar që të aktivizohet ngadalë me ujë, kështu që ju mund të futni dhe shtrëngoni pasi uji po hyn në vrimë.
Si ta pres shufrën prej çeliku në vrimën e shufrës lidhëse?
Për të prerë një kravatë çeliku, do t'ju duhet një mulli me teh diamanti dhe syzet e sigurisë.
Pse do të instalohej një prizë çdo 18 inç rreth mureve të perimetrit të bodrumit të brendshëm?
Dofarë duhet të bëj nëse shufra im lidhëse ka lagështi që del prej saj?
Gjithmonë spërkatni vrimën me ujë për të hequr mbeturinat e lirshme.
Mos e shtrëngoni më shumë një prizë të ngjeshur nga poliuretani, pasi mund të shkaktojë që ajo të rrotullohet dhe të dështojë.
Prizat e ngjeshur nga poliuretani të ngjeshur nuk janë dizajnuar të përdoren kur vrima e përforcimit të shufrës lidhëse ka një çarje muri të vendosur në të, dhe as nuk është projektuar të përdoret kur vrima e përforcimit të shufrës lidhëse ndodhet brenda një zone të mjaltit prej betoni (ku agregati i tepërt ka i kuruar në një zonë të caktuar duke shkaktuar rrjedhje përmes agregatit).
Prizat e ngjeshura të fryrë nuk mund të përdoren në lidhjet e parakohshme. Lidhjet e parakohshme janë shufra të vegjël metalikë në murin e betonit që janë prishur. Ndonjëherë kjo metodë formimi përdoret në vend të konvencionale inç (1.6 cm) (15.88 milimetra) shufra përforcimi.
communitybaptistkenosha.org © 2021