Si të njollosni betonin e brendshëm

Lyerja e betonit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar sipërfaqe në shtëpi që janë të qëndrueshme dhe shumë të lehtë për tu mirëmbajtur. Dyshemetë dhe majat e banjës të krijuara me beton mund të ngjyrosen në çdo hije ose ngjyrë të dëshiruar, duke shtuar ngrohtësi në hapësirë ​​për relativisht pak para. Më e mira nga të gjitha, ngjyrosja e betonit të brendshëm është lloji i detyrës që mund të realizohet si një projekt fundjavë, duke përdorur disa mjete të thjeshta të blera në një dyqan lokal për përmirësimin e shtëpisë.
Pastroni zonën ku do të ndodhë ngjyrosja e betonit. Nëse projekti përfshin ngjyrosjen e një dyshemeje prej betoni, kjo do të thotë se të gjitha mobiljet dhe qilimat e zonës janë hequr nga hapësira. Për majat e betonit, hiqni të gjitha sendet nga maja e banakut, dhe vendosni ato në një dhomë tjetër ose të paktën në një zonë të largët të së njëjtës dhomë, duke i mbuluar me një leckë rënie. [1]
Rërë sipërfaqen e betonit. Ideja është që të lëmojë çdo njolla të ashpër dhe të lërë një fytyrë pak a shumë të njëtrajtshme në beton. Rëra gjithashtu do të heqë çdo përfundim që mund të jetë tashmë në sipërfaqe, duke e bërë më të lehtë ngjyrosjen e betonit. [2]
Pastroni betonin. Fshijeni zonën ose përdorni një vakum dyqanesh për të hequr grimcat e lirshme. Pastaj përdorni lëpushkën për të aplikuar një produkt pastrimi që është formuluar veçanërisht për t'u përdorur me beton. Shumica e markave të pastruesve të betonit do të aplikohen lehtësisht me një postiqe ose një furçë të butë. Lejoni që betoni të thahet para se të vazhdoni. [3]
Kasetë nga zona përreth betonit. Kur ngjyrosni një dysheme prej betoni, kjo do të thotë të përdorni shiritin e piktorit përgjatë shiritave bazë të dhomës. Nëse projekti është duke ngjyrosur sportelet e betonit, përdorni shiritin e piktorit dhe kasapin për të mbrojtur sipërfaqen e murit pas banakut. [4]
Aplikoni njollën e betonit. Përziejeni produktin në një spërkatës kopsht të stilit themelor të pompës. Pomponi njollën në beton duke përdorur edhe goditje për tu siguruar që sipërfaqja të jetë e veshur plotësisht, por pa krijuar pellgje. Lejoni të vendoset raundi i parë i spërkatjes dhe më pas shikoni për çdo zonë që është më e lehtë se sa preferoni. Administroni një shtresë të dytë dhe madje të tretë të njollës për të krijuar pamjen që dëshironi. [5]
Vulosni betonin. Sapo njolla të jetë vendosur sipas dëshirës tuaj, aplikoni një sealant betoni në sipërfaqe. Një rrotull bojëje e bërë me fije sintetike sesa fibra pambuku do të bëjë të mundur aplikimin e sealantit në mënyrë të barabartë dhe shmangien e vrimave. Lejoni ngjitësin të vendosë përpara se të përpiqeni të zhvendosni ndonjë mobilje përsëri në zonë. [6]
Si mund ta ndaloj një substancë të bardhë të rrjedhë nga betoni?
Nëse është një substancë e bardhë që gjenerohet me kalimin e kohës, ka të bëjë me rritjen e mikrobit. Shumë nuk e dinë që myku mund të rritet në substanca të ndryshme ndërsa është në ose në beton. Nëse është një substancë e bardhë që gjenerohet mjaft shpejt, atëherë duhet të mjaftojë një larje e mirë, shpëlarje dhe tharje e dyshemesë.
A godet betoni me kalimin e kohës?
Do beton mund të plasaritet, por është më pak e mundshme për të brendshme, pasi mbrohet nga ngricat dhe uji.
Së bashku me ngjyrosjen, ka edhe komplete që përfshijnë stencil që mund të përdoren për të krijuar një model në beton pasi njolla është e thatë dhe betoni është vulosur. Kjo mund të krijojë iluzionin e një mbulesë dyshemeje që është e ngjashme me një qilim zonë, por pa shpenzime dhe mirëmbajtje të shoqëruara me qilim.
Para se të aplikoni njollë në të gjithë sipërfaqen, eksperimentoni me një cep ose një seksion tjetër të sipërfaqes. Kjo ju lejon të shihni saktësisht se si njolla ndikon në beton dhe do t'ju ofrojë disa udhëzime se sa shtresa duhet të aplikoni në mënyrë që të arrini pamjen që dëshironi.
Vishni një maskë për fytyrën kur përdorni sanderin, pasi pluhuri dhe grimcat mund të irritojnë fytin dhe hundën tuaj.
communitybaptistkenosha.org © 2021