Si të tapiceri një stol

Krijimi i një stoli të personalizuar me tapiceri është më i lehtë se sa duket. Për shkak të formës drejtkëndëshe dhe shkathtësisë, është ideale për dhoma të brendshme, hyrje ose ulëse në natyrë. Gjithmonë përdorni kujdes kur punoni në projekte tapiceri me një armë kryesore të fuqishme.

Bërja e Bazës së Vendit

Bërja e Bazës së Vendit
Zgjidhni ose të rihapni një stol ekzistues ose të bëni një të ri. Nëse jeni duke rikuperuar një stol ekzistues, do të duhet të zhbllokoni këmbët dhe t'i bashkoni ato më vonë.
  • Nëse jeni duke rihapur një stol, do t'ju duhet të hiqni elementet në pjesën e prapme të bazës me pincë me hundë. Pastaj, hiqni pëlhurën, larjen dhe shkumën në mënyrë që të mund t'i zëvendësoni ato. Shtë një ide e mirë për t'i zëvendësuar ato përveç nëse ato janë relativisht të reja.
  • Mbajeni copën tuaj të rrobave për ta përdorur si një shabllon për mbulesën e stolit tuaj të rrobave.
Bërja e Bazës së Vendit
Matni një kornizë ekzistuese ose vendosni sa i madh doni që penda juaj të jetë. Nëse po krijoni një stol nga e para, mund ta rregulloni në hapësirën që dëshironi të plotësoni. Matni zonën në inç. [1]
Bërja e Bazës së Vendit
Bleni një copë kompensatë 1/2 inç në 3/4 inç nga një përmirësim shtëpie ose një dyqan lëndë druri. Kërkoni nga dyqani ta shkurtojë atë në madhësinë e saktë që keni matur.
Bërja e Bazës së Vendit
Blini bërthamë të trashë shkumë dhe në një madhësi më të madhe se ose të barabartë me madhësinë e copës tuaj të drurit. Bërthama juaj e shkumës duhet të jetë së paku tre inç (7,5 cm) e trashë për të siguruar rehati. Blini një herë e gjysmë të madhësisë në tapiceri ose pëlhurë në natyrë.
  • Ashtu si dyqanet e përmirësimit të shtëpisë do të shkurtojnë kompensatë për pak ose pa kosto, dyqanet e mëdha të rrobave mund të shkurtojnë thelbin e shkumës në madhësi.
  • Përdorni një thikë elektrike për të prerë bërthamën e shkumës në shtëpi. [2] X Burimi i hulumtimit
Bërja e Bazës së Vendit
Pastroni një hapësirë ​​të madhe pune ose tabela. Shtë më e lehtë të veshësh tapiceri nëse mund të rrëshqas pëlhurën dhe të shtrosh përgjatë një sipërfaqeje të lëmuar.
Bërja e Bazës së Vendit
Stërvitni vrimat në qoshet për këmbët. Praktikoni bashkangjitur ata para se të filloni tapiceri për të siguruar që ata punojnë për pjesën tuaj të mobiljeve. Ju do të keni nevojë për një stërvitje dhe vida për këtë proces.

Lidhja e shkumës dhe larjes

Lidhja e shkumës dhe larjes
Bleni një rrotull të madh të shtrojave nga një dyqan artizanal. Do t'ju duhet dy herë e gjysmë sasia e shtrëngimit pasi keni nevojë për thelbin e shkumës.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Pritini një copë shtrëngimi në madhësinë e saktë të thelbit të shkumës dhe bazës së kompensatës.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Vendosni bazën tuaj të drurit në majën e punës. Pastaj, përgatituni të shtresoni shkumën dhe larjen tuaj.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Ngjiteni shkumën në bazën e drurit duke përdorur zam shkumë. Sigurohuni që të aplikoni një shtresë të barabartë, të hollë sipër bazës së drurit. Lëreni të ulet sipas udhëzimeve të paketës. [3]
Lidhja e shkumës dhe larjes
Ngjiteni mbushjen në majë të shkumës me një shtresë zam shkumë. Aplikoni një shtresë të barabartë, dhe pastaj prisni që ajo të thahet. [4]
Lidhja e shkumës dhe larjes
Zgjidhni bazën tuaj të drurit, shkumën dhe shtrojeni tryezën. Shtrojeni dhe përqendroni një pjesë të madhe të mbushjes në tavolinë. Do të duhet të mbështilleni rreth bazës dhe shkumës për të krijuar pamjen e veshur me susta.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Shtrojeni bazën e drurit të vendosur poshtë në krye të fletës së mbushjes. Qendrën atë në tryezë në mënyrë që ju të keni më shumë se sa duhet mbushje nga çdo anë për të përfunduar rreth pasme të bazës.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Zgjidhni një armë kryesore mekanike, një armë përbërëse të kompresorit ajror ose një armë elektrike kryesore për të ngjitur shtrëngimin dhe pëlhurën. Plug në armë kryesore, sipas nevojës, dhe rimbush atë me prodhime. [5]
Lidhja e shkumës dhe larjes
Duke filluar në qendër të njërës anë, paloseni shtrëngimin rreth stolit dhe mbi pjesën e pasme të bazës, duke tërhequr mjaft të vështirë për të krijuar tension. Vendosni shtrëngimin e bazës me bazat brenda inçit të parë dhe gjysmës së skajit të bazës.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Bëni çdo inç. Punoni nga qendra e secilës anë drejt këndit. Përdorni një çekiç për të trokitur prodhimet e lirshme në dru. [6]
Lidhja e shkumës dhe larjes
Krijoni qoshe të rrumbullakëta duke tërhequr shtrëngimin rreth qendrës së qoshes dhe ngjitur atë drejt në qoshe. Krijoni qoshe katrorë duke palosur njërën anë të tufës në anën tjetër të këndit. Pastaj, tërhiqeni mbushjen lart në anën e dytë dhe ngjiteni atë me disa elementë kryesorë në bazë.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Vazhdoni stapling derisa të gjithë buzë të mbushjes të mbështillen rreth bërthamës së shkumës dhe të sigurohen.
Lidhja e shkumës dhe larjes
Pritini mbushjen e tepërt nga fundi i bazës. Sigurohuni që të mos shkurtoni poshtë vijës kryesore.

Mbulimi i Pankinës

Mbulimi i Pankinës
Ngrini përsëri stolin. Vendoseni materialin tuaj me kokë poshtë në tryezë. Përqendrojeni atë [7]
Mbulimi i Pankinës
Zëvendësoni faqen e bazës së stolit poshtë në pjesën e sipërme të materialit të tapiceri. Qendrën atë gjithashtu.
Mbulimi i Pankinës
Lyeni pëlhurën rreth njërës skaj të stolit dhe sigurojeni atë me armën kryesore. Tërhiqe mësuar para se ta krijosh.
Mbulimi i Pankinës
Vazhdoni rreth perimetrit të stolit. Fold qoshet ose duke krijuar dy shigjeta në secilën anë ose duke bërë një palosje katrore. Bëni të paktën çdo inç, me më shumë elemente në qoshet.
Mbulimi i Pankinës
Pritini pëlhurën e tepërt jashtë vijës kryesore. Përdorni gërshërë pëlhure për të siguruar një prerje të drejtë, madje të barabartë. [8]
Mbulimi i Pankinës
Konsideroni të vendosni një mbulesë të poshtme në pjesën e poshtme të stolit për të mbrojtur tapiceri. Pritini një copë pëlhure që është një inç më e vogël se baza juaj e drurit nga të gjitha anët. Zgjidhni ndërfaqe, pambuk ose pëlhurë sintetike. [9]
Mbulimi i Pankinës
Bëni mbulesën e poshtme mbi skajet e papërpunuara të tapiceri çdo inç ose dy.
Mbulimi i Pankinës
Reattach këmbët ose bazën. [10]
Pse të keni një shtresë shtrëngimi mes shkumës dhe rrobave? Pse të mos e mbulojmë vetëm shkumën me pëlhurë?
Ju nuk keni nevojë të keni atë. Dhe nuk ju duhet vërtet shkuma. Ata të dy janë atje për rehati. Tufa është më e butë se shkuma, por shkuma është më mbështetëse.
Pse e përdor larjen dhe jo vetëm shkumën?
Ajo zbut qoshet e shkumës dhe i jep asaj një pamje më të rrumbullakët, më të lëmuar.
communitybaptistkenosha.org © 2021